Posiłki serwowane w Żłobku:
Śniadanie – 8:00 – 8:25
Obiad (II danie) – 11:00 – 11:25
Obiad (I danie – zupa) – 12:45 – 13:15
Podwieczorek – 14:45 – 15:15
Śniadania i podwieczorki są przygotowywane przez nasze ciocie w placówce Przedszkola Baśniowa Leśniczówka, natomiast obiad dostarczany jest przez firmę cateringową, która posiada doświadczenie w żywieniu dzieci w wieku żłobkowym i przedszkolnym.
Przykładowy jadłospis I
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | |
---|---|---|---|---|---|
08.00 | Śniadanie 08.00 - 08.30 Wędlina, dżem, pieczywo, masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Ser żółty, pomidor, bułki, masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Pasztet, ogórek, pieczywo, masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Sałata, wędlina, pieczywo, masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Pasta z ryby, bułki, masło |
11.00 | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa selerowa | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa brokułowa | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa koperkowa | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa z fasolki | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa pomidorowa z ryżem |
12.00 | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Leczo, ryż | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Medaliony drobiowe, ziemniaki, buraki | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Gulasz, kluski, warzywa gotowane | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Pieczeń drobiowa, ziemniaki, marchew purre | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Ziemniaki, warzywa gotowane |
13.00 | |||||
14.00 | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Owoce | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Jogurt | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Budyń | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Ciastko | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Galaretka owocowa |
15.00 |
Poniedziałek
-
Śniadanie Wędlina, dżem, pieczywo, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa selerowa11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Leczo, ryż12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Owoce14.45 - 15.15
Wtorek
-
Śniadanie Ser żółty, pomidor, bułki, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa brokułowa11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Medaliony drobiowe, ziemniaki, buraki12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Jogurt14.45 - 15.15
Środa
-
Śniadanie Pasztet, ogórek, pieczywo, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa koperkowa11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Gulasz, kluski, warzywa gotowane12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Budyń14.45 - 15.15
Czwartek
-
Śniadanie Sałata, wędlina, pieczywo, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa z fasolki11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Pieczeń drobiowa, ziemniaki, marchew purre12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Ciastko14.45 - 15.15
Piątek
-
Śniadanie Pasta z ryby, bułki, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa pomidorowa z ryżem11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Ziemniaki, warzywa gotowane12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Galaretka owocowa14.45 - 15.15
No events available!
Przykładowy jadłospis II
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | |
---|---|---|---|---|---|
08.00 | Śniadanie 08.00 - 08.30 Twarożek, miód, bułki, masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Wędlina, ogórek, masło, pieczywo | Śniadanie 08.00 - 08.30 Parówki z szynki, pieczywo, masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Jajko gotowane, wędlina, pieczywo masło | Śniadanie 08.00 - 08.30 Ser żółty, pomidor, pieczywo, masło |
11.00 | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa warzywna | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa cebulowa z grzankami | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa ogórkowa | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa rosół | Obiad – Zupa 11.00 - 11.30 Zupa kalafiorowa |
12.00 | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Makaron, sos carbonara, groszek | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Sznycel drobiowy, ziemniaki, marchew gotowana | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Pierogi z owocami | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Kurczak pieczony, ziemniaki, buraki | Obiad – Danie główne 12.45 - 13.15 Kotlet z ryby, ziemniaki, warzywa gotowane |
13.00 | |||||
14.00 | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Jogurt | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Bułka z kremem na słodko | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Ciastko | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Kisiel, chrupki | Podwieczorek 14.45 - 15.15 Jogurt |
15.00 |
Poniedziałek
-
Śniadanie Twarożek, miód, bułki, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa warzywna11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Makaron, sos carbonara, groszek12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Jogurt14.45 - 15.15
Wtorek
-
Śniadanie Wędlina, ogórek, masło, pieczywo08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa cebulowa z grzankami11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Sznycel drobiowy, ziemniaki, marchew gotowana12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Bułka z kremem na słodko14.45 - 15.15
Środa
-
Śniadanie Parówki z szynki, pieczywo, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa ogórkowa11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Pierogi z owocami12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Ciastko14.45 - 15.15
Czwartek
-
Śniadanie Jajko gotowane, wędlina, pieczywo masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa rosół11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Kurczak pieczony, ziemniaki, buraki12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Kisiel, chrupki14.45 - 15.15
Piątek
-
Śniadanie Ser żółty, pomidor, pieczywo, masło08.00 - 08.30
-
Obiad – Zupa Zupa kalafiorowa11.00 - 11.30
-
Obiad – Danie główne Kotlet z ryby, ziemniaki, warzywa gotowane12.45 - 13.15
-
Podwieczorek Jogurt14.45 - 15.15
No events available!